Internationaal (Nederlands)
 
 
 
 

Geschiedenis

Willem Nooteboom

1881-Het begin van Nooteboom
Nooteboom Trailers is opgericht in 1881 door de, toen 26-jarige Willem Nooteboom, te Kethel, onder de rook van Rotterdam. Willem begon met een eigen grof-, hoef-, kachel- en rijtuigsmederij. Na 40jaar als smid... Lees verder

exportorder -10 diepladers voor Ghana

1976-Verhuizen
Vijf jaar na de opening van het nieuwe terrein in Utrecht wordt in 1978 de nieuwe vestiging (en tevens hoofdkantoor) in Wijchen geopend. Deze opening werd gedaan door de toenmalige staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat... Lees verder

hydraulische besturing

1998-Trendsetter
Nooteboom is de ‘Trendsetter in Trailers’ voor het uitzonderlijk wegvervoer. Sinds de introductie van de dieplader met afneembare en uitzwenkbare pendelassen heeft Nooteboom een grote verscheidenheid aan transportinnovaties op... Lees verder

 

Laatste nieuws

Grootste 3+6 Nooteboom Pendel-X dieplader voor ADM Team Heavy Weight

De firma VDL-KTI uit Geel bouwde een menginstallatie voor chemicaliën bestemd voor een nieuw boorplatform in de schotse wateren nabij Hartlepool. De afmeting van deze installatie was 9,5m lang met een breedte van 5,1m en een hoogte van ruim 8 meter.

Nooteboom in top 100 maakindustrie 2014

Zojuist is de top 100 van best presterende MKB-maakbedrijven in Nederland bekendgemaakt. Met een 99e plaats is Nooteboom Trailers als enige trailerbouwer in deze lijst opgenomen.

Bolk investeert in 35 Nooteboom Pendel-X aslijnen

Bolk Transport b.v. uit Almelo heeft dit jaar geïnvesteerd in maar liefst 35 Pendel-X aslijnen van Nooteboom. Het gaat hierbij om transportoplossingen die ingezet kunnen worden voor het vervoer van componenten voor onder andere windturbines, industriële goederen en grondverzetmachines. Naast diverse pendelas diepladers met Interdolly en een drietal Super Wing Carriers voor de 70 meter lange rotorbladen betreft de levering ook twee MULTI-PX module semi-diepladers met Multidolly.

Ulferts & Wittrock breidt uit met nieuwste 8-lijner Nooteboom MCO-PX met Multidolly

Voor haar uitzonderlijk vervoer activiteiten heeft Ulferts & Wittrock, met hoofdzetel in Oldenburg (D), haar wagenpark uitgebreid met diverse Nooteboom speciaal transport opleggers. Ulterts & Wittrock is een toonaangevende onderneming in kraanwerken en uitzonderlijk wegvervoer. Het voertuigenpark bestaat onder meer uit zo’n 120 Autokranen en 40 zwaar- en speciaaltransport voertuigen. De nieuwste uitbreiding bestaat uit een aantal 6-assige Nooteboom uitschuifbare semi-diepladers met daarnaast ook de nieuwste generatie Nooteboom 8-aslijnen MCO-PX semi-dieplader met afneembare Multidolly.

Nieuwste Nooteboom 3+6 Pendel-X dieplader

De 9 aslijnen PXE dieplader, in de uitvoering 3-aslijnen ICP Interdolly en 6-aslijnen Pendel-X dieplader, is het nieuwste paradepaard uit het Nooteboom dieplader programma. De eerste combinatie is onlangs uitgeleverd aan het Deense bedrijf Bomholt en biedt een treingewicht van ca. 155 ton (bij 80km/u) binnen het Europese wegennet. Momenteel zijn al meerdere van deze nieuwste combinaties verkocht en worden binnenkort uitgeleverd.