Internationaal (Nederlands)
 
 
 
 

Europees patent voor Nooteboom Pendel-X dieplader

Nooteboom Trailers heeft voor haar Pendel-X diepladerprogramma een Europees patent ontvangen dat op 14 januari van dit jaar officieel bekrachtigd is.

Nooteboom uitvinder Pendel-X
Met het toekennen van dit Europees patent voor de Pendel-X dieplader is nu eindelijk duidelijk geworden, dat Nooteboom de uitvinder is van deze vernieuwende generatie diepladers met pendelassen en U-sleuf in het assenstel. Hiermee is dan ook een einde gekomen aan de geruchten dat Nooteboom het patentrecht op de Pendel-X dieplader zou hebben verloren.
Nooteboom Pendel-X TDR
Belangrijke voordelen
Sinds de introductie begin 2005 is het succes van de innovatieve Nooteboom Pendel-X dieplader niet onopgemerkt gebleven en is dit pure Nooteboom concept de afgelopen jaren regelmatig gekopieerd. Vanwege de belangrijke voordelen heeft deze nieuwe generatie diepladers inmiddels een zeer belangrijke en nog steeds groeiende positie verworven binnen de diepladermarkt. Naast een extreem hoog nuttig laadvermogen, de ongekende manoeuvreerbaarheid, de compacte combinatielengte, het geringer brandstofverbruik en een 50% verminderde bandenslijtage, is vooral ook de superbrede en diepe U-gieksleuf in het assenstel een groot voordeel voor de transporteur. Dit maakt het immers mogelijk om ook grotere en zwaardere graafmachines binnen een praktische transporthoogte te vervoeren zonder demontage van de onderste giekarm.

Nieuwe ontwikkelingen
Innovatie, gericht op concurrentievoordeel voor onze klanten, is één van de succesfactoren van Nooteboom Trailers. Nooteboom besteedt daarom veel tijd en geld aan “Onderzoek & Ontwikkeling” om haar leidende rol als Trendsetters in Trailers te onderstrepen. Zo zullen dit jaar weer diverse nieuwe ontwikkelingen worden geïntroduceerd waarvan enkele specifiek voor het Nooteboom dieplader programma.

beeld_mailing_europees_patent_FEESTELIJKE-aanbiedingDEF
De toekenning van dit Europese patent aan Nooteboom willen wij uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Graag willen wij u laten mee profiteren in de feestvreugde. Lees meer...

 

Nieuwsarchief

 • Lensveld Transport plaatst order voor 10 Teletrailers

  Lensveld Transport uit Vlaardingen heeft bij Nooteboom Trailers tien nieuwe Teletrailers van het type O-45-03V besteld.

  Lees verder
 • Martens Transport Oosterhout breidt vloot uit met 2 nieuwe Nooteboom Pendel-x diepladers

  Voor het vervoer van met name grondverzetmachines heeft Martens Transport Oosterhout haar wagenpark uitgebreid met twee nieuwe Nooteboom Pendel-X diepladers. Inmiddels is de nieuwe EURO-83-04P 4-assige PXE dieplader met lage vloerliggers in gebruik genomen.

  Lees verder
 • Nooteboom MCOS semi-dieplader maakt overstap naar hydraulisch besturing eenvoudig

  De nieuwste generatie MCOS semi-diepladers met hydraulische besturing is de optimale transportoplossing om middelzware machines tot ca. 47 ton snel, kosteneffectief en veilig te vervoeren.

  Lees verder
 • Meer laadvermogen en lagere kosten met de nieuwe 7-assige Nooteboom Ballasttrailer

  Nooteboom Trailers zet met de OVB-95-07 Ballasttrailer de nieuwe standaard voor het vervoer van kraanballast op de weg. Deze 7-assige oplegger is het antwoord op de lagere aslasten, die door Nederland en Duitsland worden ingevoerd.

  Lees verder
 • Bolk investeert in 35 Nooteboom Pendel-X aslijnen

  Bolk Transport b.v. uit Almelo heeft dit jaar geïnvesteerd in maar liefst 35 Pendel-X aslijnen van Nooteboom. Het gaat hierbij om transportoplossingen die ingezet kunnen worden voor het vervoer van componenten voor onder andere windturbines, industriële goederen en grondverzetmachines. Naast diverse pendelas diepladers met Interdolly en een drietal Super Wing Carriers voor de 70 meter lange rotorbladen betreft de levering ook twee MULTI-PX module semi-diepladers met Multidolly.

  Lees verder
 • Grootste 3+6 Nooteboom Pendel-X dieplader voor ADM Team Heavy Weight

  De firma VDL-KTI uit Geel bouwde een menginstallatie voor chemicaliën bestemd voor een nieuw boorplatform in de schotse wateren nabij Hartlepool. De afmeting van deze installatie was 9,5m lang met een breedte van 5,1m en een hoogte van ruim 8 meter.

  Lees verder
 • Scania Huizingen (B) service center Nooteboom Trailers

  Scania Huizingen is het nieuwste Service Center van Nooteboom Trailers. De samenwerking met Scania betekent een belangrijke versterking van het Nooteboom service netwerk in België voor met name de regio Brussel. Gezien de gestage groei van Nooteboom in België speelt Nooteboom hiermee sterk in op de behoefte van haar klanten. Nooteboom heeft hiermee nu totaal 3 Service Centers verspreid over België en ruim 60 in geheel Europa.

  Lees verder
 • Nooteboom in top 100 maakindustrie 2014

  Zojuist is de top 100 van best presterende MKB-maakbedrijven in Nederland bekendgemaakt. Met een 99e plaats is Nooteboom Trailers als enige trailerbouwer in deze lijst opgenomen.

  Lees verder
 • Ulferts & Wittrock breidt uit met nieuwste 8-lijner Nooteboom MCO-PX met Multidolly

  Voor haar uitzonderlijk vervoer activiteiten heeft Ulferts & Wittrock, met hoofdzetel in Oldenburg (D), haar wagenpark uitgebreid met diverse Nooteboom speciaal transport opleggers. Ulterts & Wittrock is een toonaangevende onderneming in kraanwerken en uitzonderlijk wegvervoer. Het voertuigenpark bestaat onder meer uit zo’n 120 Autokranen en 40 zwaar- en speciaaltransport voertuigen. De nieuwste uitbreiding bestaat uit een aantal 6-assige Nooteboom uitschuifbare semi-diepladers met daarnaast ook de nieuwste generatie Nooteboom 8-aslijnen MCO-PX semi-dieplader met afneembare Multidolly.

  Lees verder
 • Nieuwste Nooteboom 3+6 Pendel-X dieplader

  De 9 aslijnen PXE dieplader, in de uitvoering 3-aslijnen ICP Interdolly en 6-aslijnen Pendel-X dieplader, is het nieuwste paradepaard uit het Nooteboom dieplader programma. De eerste combinatie is onlangs uitgeleverd aan het Deense bedrijf Bomholt en biedt een treingewicht van ca. 155 ton (bij 80km/u) binnen het Europese wegennet. Momenteel zijn al meerdere van deze nieuwste combinaties verkocht en worden binnenkort uitgeleverd.

  Lees verder

Laatste nieuws

Meer laadvermogen en lagere kosten met de nieuwe 7-assige Nooteboom Ballasttrailer

Nooteboom Trailers zet met de OVB-95-07 Ballasttrailer de nieuwe standaard voor het vervoer van kraanballast op de weg. Deze 7-assige oplegger is het antwoord op de lagere aslasten, die door Nederland en Duitsland worden ingevoerd.

Nooteboom MCOS semi-dieplader maakt overstap naar hydraulisch besturing eenvoudig

De nieuwste generatie MCOS semi-diepladers met hydraulische besturing is de optimale transportoplossing om middelzware machines tot ca. 47 ton snel, kosteneffectief en veilig te vervoeren.

Martens Transport Oosterhout breidt vloot uit met 2 nieuwe Nooteboom Pendel-x diepladers

Martens Transport Oosterhout BV, gespecialiseerd in het exceptioneel transport, is een bedrijf dat zich continue bezig houdt met het verbeteren van de logistieke keten bij haar klanten.

Lensveld Transport plaatst order voor 10 Teletrailers

Lensveld Transport uit Vlaardingen heeft bij Nooteboom Trailers tien nieuwe Teletrailers van het type O-45-03V besteld. Deze order is een vervolg op de 15 Teletrailers, die in 2013 aan het wagenpark van Lensveld werden toegevoegd. Lensveld gebruikt de opleggers veel voor het vervoer van grote buizen. De enkel uitschuifbare trailer is robuust, onderhoudsarm en simpel te bedienen: allemaal kenmerken die zullen leiden tot een zeer lange levensduur van de trailers.

Nieuwste Nooteboom semi-dieplader OSDS-44-03WEB voor het transport van wielladers en dumpers

De nieuwe 3-assige semi-dieplader OSDS-44-03WEB is speciaal ontworpen voor het vervoer van grote wielladers en dumpers. Met deze wielkuilen semi-dieplader kunnen alle soorten merken en types machines door Europa vervoerd worden zonder speciale vergunning.