Internationaal (Nederlands)
 
 
 
 

Europees patent voor Nooteboom Pendel-X dieplader

Nooteboom Trailers heeft voor haar Pendel-X diepladerprogramma een Europees patent ontvangen dat op 14 januari van dit jaar officieel bekrachtigd is.

Nooteboom uitvinder Pendel-X
Met het toekennen van dit Europees patent voor de Pendel-X dieplader is nu eindelijk duidelijk geworden, dat Nooteboom de uitvinder is van deze vernieuwende generatie diepladers met pendelassen en U-sleuf in het assenstel. Hiermee is dan ook een einde gekomen aan de geruchten dat Nooteboom het patentrecht op de Pendel-X dieplader zou hebben verloren.
Nooteboom Pendel-X TDR
Belangrijke voordelen
Sinds de introductie begin 2005 is het succes van de innovatieve Nooteboom Pendel-X dieplader niet onopgemerkt gebleven en is dit pure Nooteboom concept de afgelopen jaren regelmatig gekopieerd. Vanwege de belangrijke voordelen heeft deze nieuwe generatie diepladers inmiddels een zeer belangrijke en nog steeds groeiende positie verworven binnen de diepladermarkt. Naast een extreem hoog nuttig laadvermogen, de ongekende manoeuvreerbaarheid, de compacte combinatielengte, het geringer brandstofverbruik en een 50% verminderde bandenslijtage, is vooral ook de superbrede en diepe U-gieksleuf in het assenstel een groot voordeel voor de transporteur. Dit maakt het immers mogelijk om ook grotere en zwaardere graafmachines binnen een praktische transporthoogte te vervoeren zonder demontage van de onderste giekarm.

Nieuwe ontwikkelingen
Innovatie, gericht op concurrentievoordeel voor onze klanten, is één van de succesfactoren van Nooteboom Trailers. Nooteboom besteedt daarom veel tijd en geld aan “Onderzoek & Ontwikkeling” om haar leidende rol als Trendsetters in Trailers te onderstrepen. Zo zullen dit jaar weer diverse nieuwe ontwikkelingen worden geïntroduceerd waarvan enkele specifiek voor het Nooteboom dieplader programma.

beeld_mailing_europees_patent_FEESTELIJKE-aanbiedingDEF
De toekenning van dit Europese patent aan Nooteboom willen wij uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Graag willen wij u laten mee profiteren in de feestvreugde. Lees meer...

 

Nieuws archief

Nooteboom in top 100 maakindustrie 2014 mei 2014
Nieuwste Nooteboom 3+6 Pendel-X dieplader maart 2014
Nieuwste Nooteboom Super Wing Carriers voor A.M. Kran Wind maart 2014
Nooteboom levert 100e trailer aan PEMA oktober 2013
34e Mack en Speciaal Transportdag op 29 september 2013 september 2013
Nieuwste Nooteboom 6-assige MCO-PX semi-dieplader voor De Lange Speciaal Transport uit Dordrecht september 2013
Nooteboom levert miljoenenorder aan ALE september 2013
NIEUW: Multidolly voor MCO-PX semi-dieplader september 2013
Smeervet voor zwaar werk mei 2013
Carrosserie- en trailerbouwers uit Nederland nemen in 2013 niet deel aan beurzen in Nederland januari 2013
Revolutionaire transportoplossing voor rotorbladen van 50 tot 70 meter december 2012
Nooteboom Euro-42-02P favoriet in trailertest? oktober 2012
BPW Pendelassen voor Nooteboom Pendel-X trailers oktober 2012
Nooteboom PXE dieplader-Interdolly combinatie voor Martens en Van Oord oktober 2012
Nooteboom eerste keus in Truckstar diepladertest november 2012

Laatste nieuws

Scania Huizingen (B) service center Nooteboom Trailers

Scania Huizingen is het nieuwste Service Center van Nooteboom Trailers. De samenwerking met Scania betekent een belangrijke versterking van het Nooteboom service netwerk in België voor met name de regio Brussel. Gezien de gestage groei van Nooteboom in België speelt Nooteboom hiermee sterk in op de behoefte van haar klanten. Nooteboom heeft hiermee nu totaal 3 Service Centers verspreid over België en ruim 60 in geheel Europa.

Grootste 3+6 Nooteboom Pendel-X dieplader voor ADM Team Heavy Weight

De firma VDL-KTI uit Geel bouwde een menginstallatie voor chemicaliën bestemd voor een nieuw boorplatform in de schotse wateren nabij Hartlepool. De afmeting van deze installatie was 9,5m lang met een breedte van 5,1m en een hoogte van ruim 8 meter.

Bolk investeert in 35 Nooteboom Pendel-X aslijnen

Bolk Transport b.v. uit Almelo heeft dit jaar geïnvesteerd in maar liefst 35 Pendel-X aslijnen van Nooteboom. Het gaat hierbij om transportoplossingen die ingezet kunnen worden voor het vervoer van componenten voor onder andere windturbines, industriële goederen en grondverzetmachines. Naast diverse pendelas diepladers met Interdolly en een drietal Super Wing Carriers voor de 70 meter lange rotorbladen betreft de levering ook twee MULTI-PX module semi-diepladers met Multidolly.

Ulferts & Wittrock breidt uit met nieuwste 8-lijner Nooteboom MCO-PX met Multidolly

Voor haar uitzonderlijk vervoer activiteiten heeft Ulferts & Wittrock, met hoofdzetel in Oldenburg (D), haar wagenpark uitgebreid met diverse Nooteboom speciaal transport opleggers. Ulterts & Wittrock is een toonaangevende onderneming in kraanwerken en uitzonderlijk wegvervoer. Het voertuigenpark bestaat onder meer uit zo’n 120 Autokranen en 40 zwaar- en speciaaltransport voertuigen. De nieuwste uitbreiding bestaat uit een aantal 6-assige Nooteboom uitschuifbare semi-diepladers met daarnaast ook de nieuwste generatie Nooteboom 8-aslijnen MCO-PX semi-dieplader met afneembare Multidolly.